Allmänna Försäljningsvillkor

Villkor

Här hittar ni information och villkor gällande köp och beställningar från Färg & Tapetspecialisten AB. Klicka på rubriken ni är intresserade av för att få mer information.

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta oss!

Priser

Priserna på hemsidan gäller tillsvidare.

Moms (25%) är inräknad i alla priser (om inte annat uppges). Om momsen ändras, justeras våra priser motsvarande.

Vi reserverar oss för pris- och konstruktionsändringar samt reservation mot tryckfel.

Orderbekräftelse/Kvitto

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse via e-post med information om din beställning. Kontrollera din orderbekräftelse så att allt stämmer, skulle det vara något du undrar över så kontakta oss omedelbart. Spara orderbekräftelsen och faktura för att ha till hands vid eventuella kontakter med oss.

Om du INTE får en orderbekräftelse, vänligen hör av dig till oss snarast så att vi kan lösa problemet.

Betalning

Följande betalningsalternativ accepteras:

Swish – Enkelt och smidigt betalningsalternativ för både oss och er som kund, varan skickas omgående efter betalning/beställning är gjord.

Faktura – Vill ni inte använda Swish så kan ni få faktura för betalning till vårt konto före leverans.

Leveranser inom Sverige

Frakt till PostNords utlämningsställe tillkommer med 265 kr för leverans av tapet, 95 kr vid beställningar av fysiskt mindre varor! Vi använder oss normalt av PostNord för leveranser.

Om ni vill ha hemleverans tillkommer en avgift för det. Produkten/produkterna ni beställt från oss finns på i vår butik på backaplan i göteborg, och leveranstiden normal 3-5 arbetsdagar från dagen då beställningen genomförs.

Ångerrätt och Returer

Innan du returnerar din vara måste du kontakta vår kundtjänst. Du har alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning när du handlar på Färg & Tapetspecialisten AB.

Vid köp av produkter ur vårt standardsortiment från Färg & Tapetspecialisten AB gäller enligt Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten innebär att Kunden har rätt att ångra köpet men först måste Kunden kontakta oss. Ångerfristen räknas från den dag Kunden tar emot varan. Ångerrätten gäller även om Kunden hanterat varan i större omfattning än vad som varit nödvändig.

Färg & Tapetspecialisten AB har rätten att bestämma hur stort värdeminskningsavdrag som skall göras på varan om den kommer tillbaka i använt skick. Fraktkostnaden för att skicka tillbaka produkten till Färg & Tapetspecialisten AB står kunden för. Kunden är även ansvarig för att varan paketeras så att den inte skadas i returfrakten.

Om kunden utövar sin ångerrätt betalar Färg & Tapetspecialisten AB tillbaka vad kunden har betalat (minus värdeminskningsavdraget) senast inom 30 dagar från det att varan mottagits av Färg & Tapetspecialisten AB. För mer information om ångerrätt, se Hallå Konsument!

Vid köp av produkter som räknas som specialbeställning (ej del av standardsortimentet) gäller inte Ångerrätten.

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta oss.

Reklamationsrätt

Om du har något problem med varan du köpt av oss så kan du reklamera den. Kontakta oss och berätta vad som är fel på varan du köpt. Ni får givetvis ringa oss och diskutera problemet med oss först men om det sedan går till att ni vill reklamera varan så behöver det ske skriftligen, för er och för vår skull. Ange ordernummer / fakturanummer och inköpsdatum samt vad det gäller.

Tänk på att:

Reklamera så snart som möjligt – Det är viktigt att du kontaktar oss och berättar om felet så snart som möjligt efter att felet inträffat.

Du kan reklamera alla fel som visar sig på en vara. Färg & Tapetspecialisten ABs ansvarar bara för felet om det är ursprungligt, det vill säga att felet funnits i varan redan när du tog emot den. Ett ursprungligt fel behöver inte visa sig direkt. Det kan handla om ett ursprungligt fel även om felet visar sig efter viss tid.

När du köper en vara har du ett extra starkt konsumentskydd de första sex månaderna. Fel som visar sig inom denna tid ses enligt lagen som ursprungliga fel, alltså fel som Färg & Tapetspecialisten AB ansvarar för.

När det har gått mer än sex månader går bevisbördan över på dig som konsument. Det betyder att du ska kunna bevisa att det är ett ursprungligt fel på varan för att kunna kräva något av Färg & Tapetspecialisten AB.

Du kan reklamera fel på produkten i upp till tre år från inköpstillfället.

Mer information om reklamationsrätten hittar du på Hallå Konsument!

Vid eventuell tvist som går till Allmänna Reklamationsnämndens kommer Färg & Tapetspecialisten AB att följa dess rekommendationer!

Garanti

Under förutsättning att köparen följer monterings- och skötselanvisningar i enlighet med våra instruktioner, har alla våra produkter ett (1) års garanti på eventuella tillverknings- och materialfel från leveransdagen. Detta gäller ej delar som redan har ersatts på garanti.

Felaktig leveransadress

Om du har angett felaktig leveransadress och upptäcker det först efter att varan skickats från oss så förbehåller vi oss rätten att debitera dig 250 kronor för att täcka kostnaden för att ändra leveransen hos fraktbolaget. Vi skickar då ut en faktura till dig som ska betalas inom 15 dagar.

Fraktbolaget kan ta upp till 5 arbetsdagar på sig att få paketen till rätt adress efter en ändring.

Det är därför viktigt att ni kontrollerar leveransadressen när ni får orderbekräftelsen!

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta oss.

Förändring av Produktinformation

Färg & Tapetspecialisten AB förbehåller sig rätten att göra ändringar av produktinformation eller specifikationer utan förvarning.

Leveranser utanför Sverige

Vi levererar normalt endast inom Sverige, men kolla med oss om ni vill handla till annat land!

Återförsäljare

Kontakta oss för ÅF-ansökan, mail info@fargotapetspecialisten.se

Tel: 031-223343