Fasadmålning med Caparol Carat

Fasadmålning med Caparol Carat

Självrengörande – Originalet: CARATs helt unika självrengörande yta håller effektivt fasaden ren från smuts. Förutom att fasaden ser snygg och nymålad ut så hjälper det till att hålla fasaden torr, vilket är en viktig förutsättning för lång hållbarhet och minimerad mögelpåväxt. Färgen är fri från lösningsmedel och går att måla på träfasader som tidigare målats med de flesta typer av träfasadfärger. Mycket lättmålad.

TWICE: Med CARAT målningssystem målar du max 2 strykningar. Både på nytt, omålat trä och på tidigare målade ytor. Ingen grundfärg behövs.

Clean Cover: CARAT innehåller Caparols nyutvecklade unika och intelligenta skydd mot påväxt av alger och mögel. Skyddet verkar i tre steg, de påväxthindrande ämnena i färgen släpps ut kontrollerat och jämnt under längre tid genom sk controlled release technology och håller CARAT målarfärg skyddad under väsentligt längre tid.

CARAT oljefärg går, liksom de flesta av Caparols målarfärger, att bryta i 1000-tals kulörer.

Caparol Carat oljefärg är en självrengörande oljefärg och går att måla över de flesta gamla färger med undantag av Falu rödfärg och liknande. Har du fler frågor om det så hjälper vi er i butiken.

Måla om fasad med Caparol Carat oljefärg:

 1. Färg skvätter, så var noga med att täcka över närliggande ytor såsom buskar, gräsmatta, fönster och rabatter med skyddsplast.
 2. Fasaden behöver tvättas innan fasadmålning. Vi rekommenderar Jape målningstvätt, den tar bort smutsen och fettet samt mattar ner fasaden vilket ger den nya färgen ett bättre fäste. Om fasaden drabbats av mögel eller alger så behöver ni desinficera underlaget, vilket ni kan göra med Biokleen alg- och mögeltvätt. Kom ihåg att använda skyddsglasögon och handskar vid tvättning.
 3. Efter tvättning måste ni, om det finns, skrapa bort lös färg samt slipa eventuell gråträ ner till det friska virket.
 4. Täta eventuella sprickor med Lakryl akrylatfog
 5. Med Caparol Carat oljefärg så räcker det med två strykningar för att få bästa resultatet. Grundfärg är inte nödvändig till denna produkt.

Fasadmålning (ny fasad) med Caparol Carat oljefärg:

 1. En ny träpanel bör målas så snart som möjligt. Måla ändträn, skarvar samt sprickor runt spikar och andra utsatta ytor med Caparol Grundolja. Täck ytor med skyddsplast vid fasadmålning så att inte färgen fläckar ner.
 2. Med Caparol Carat oljefärg så räcker det med två strykningar för att få bästa resultatet. Grundfärg är inte nödvändig till denna produkt.

 

Se till att ni har följande vid fasadmålning:

 • Skyddsplast
 • Skyddsfilt
 • Maskeringstejp, blå UV-beständig
 • Målarhandskar
 • Jape målningstvätt eller BIOkleen alg- och mögeltvätt
 • Tvättborste med spolskaft
 • Skyddsglasögon
 • Färgskrapa
 • Lakryl akrylatfog
 • Fasadpensel 100-120 mm
 • Vinkelpensel 70mm

Lycka till med din fasadmålning!